Čtečka QR kódů za 1000 Kč?

Vyzkoušel jsem levnou čínskou čtečku, zda by fungovala s aplikací QRCodeScanner.

Čtečka nepodporuje české prostředí (musíte mít ve Windows nainstalovanou anglickou klávesnici), ale jinak funguje bezvadně, QR kódy čte rychle a přesně, a dá se detailně nastavit a přizpůsobit.

Pokud tedy hledáte velmi levnou variantu běžných QR čteček a nevadí Vám delší dodací lhůta (čtečka se kupuje přes Dealextreme.com), tak tato čtečka by pro Vás mohla být to pravé. Faktury do Pohody s ní naimportujete snadno a bez problémů.

Problémy při stažení a instalaci

Pokud při stažení nebo instalaci programu hlásí Windows chybu s neplatným podpisem, zde je postup instalace.

Pokud je po stažení programu v prohlížeči EDGE hlášena chyba s neplatným podpisem souboru, kliknete v seznamu stažených souborů pravou myší na stažený soubor a zvolíte Přesto spustit.

Pokud se pak objeví modrá hláška s varováním, kliknete na Další informace a potom na Přesto spustit.

USB čtečka Honeywell Voyager 1400g PDF 2D

Pro načítání papírových faktur do Pohody lze použít také USB čtečku Honeywell  Voyager 1400g PDF 2D. Cenově je kolem 4000 Kč.

Umí skenovat QR kódy z papíru i z monitoru nebo LCD displeje, umí dávkové skenování (nemusíte pořád mačkat čudlík) a má volitelně i praktický stojánek, takže máte při práci obě dvě ruce volné. Navíc nepotřebuje žádný podpůrný software, jen ji zapojíte do USB konektoru a je to.

Takže program již 100% podporuje dvě čtečky:

  • USB čtečku Datalogic QD2430 QuickScan
  • USB čtečku Honeywell  Voyager 1400g PDF 2D